Drinks/Drikkevarer,  Fisk/Skaldyr,  Grøntsager,  Hovedret

Sushi aften, del 2 – Sushi…

Så blev det tid til at lave sushi.  I dagens anledning vil jeg forsøget at gøre det “Griseriet agtigt”, så derfor forsøger jeg mig med bla.  karse for at give det et let stærk bid ala wasabi og så tænkte jeg at friske krabbe kløer måtte være noget bedre end der færdige blanding med en slags mayonnaise man kan få fat i.

Da det er sushi aften, kommer der også lige lidt snacks etc. med. Here we go!

Ris
Vi starter med risene, da de skal stå i køle i et par timer.
Jeg brugte “rigtige” sushi ris i blandingsforhold 1 x ris, 1,5 x vand.

Når de begynder at koge, skruer jeg ned på lavt blus og lader dem koge i 10min. Derefter slukker jeg for bluset og lader dem “trække” med låget på i ca. 10min og så er de klar til at blive “luftet”. Luftningen består i sin enkelthed på at jeg med en ske skraber let det øverste lag ris af og over i en skål. Dette gør jeg indtil gryden er tom. på den måde får jeg luftige ris ned i skålen, hvilket gør det nemmere at blande med eddiken senere.

Stil nu risen til afkøling.
Efter 1 timer kommer jeg min eddike blanding henover risen og blander dem godt rundt. Eddike blandingen består af lidt ris eddike, lidt sukker og lidt mirin. Rør rundt indtil sukkeret er opløst og hæld det så over risen og bland det rundt.

Syltet ingefær
Så skal vi snitte lidt ingefær til den syltede ingefær.

Snit ingefæren i tynde skiver.

Kom skiverne op en gryde og dæk dem med en
blanding af ris eddike, sukker og vand. Smag blandingen til, så du får den rigtige syre. Kog det i 10min og sæt på køl.

Teryiaki sauce
Så skal vi lave teryiaki saucen.
Vi skal bruge en  god slat mirin.

En god slat soya.

En god slat sake eller hvidvin, jeg havde ingen sake, så derfor hvidvinen. Selvom det nok var overkill at bruge Becker’en til det….


En god slat sukker.

Et par skiver ingefær.

Kog det hele ned til en tyk væske. Pas på det ikke koger over.
Så er det færdigt.

Chili Mayo
Da jeg var i Japan overraskede det mig hvor store mængder mayonnaise de bruger på alt hvad de kan slippe afsted med, så derfor tænkte jeg at lidt chili-mayo måtte være sagen til disse ruller.Krabbekløer
En god portion krabbekløer. De skal lige koges i et par minutter og så er de klar til at åbne.

Men kan åbne dem på mange måder. Jeg har fornylig lært “tæsk dem med en stor ske” metoden.


Det dufter fantastisk imens man piller dem. Virkeligt en lækker spise.

Laks
Så skal vi til laksen. Et stort stykke laks, skal skæres i tynde “strimler”. Hvis ikke jeg var ved at gå ned med stress lige på dette tidspunkt, fordi ingenting ville lykkedes, ville jeg have taget en masse billeder af laksen 😉

Ingefær shots
Syltet ingefær plejer at blive brugt som en lille mundrenser imellem hvert stykke sushi, så jeg tænkte om ikke det ville være lidt mere festligt med en lille drink som supplement.
Start med at rive et stk. ingefær.

Pres 1 lime, hæld saften over til ingefæren sammen med et splat honning.

Dæk det med vand og lad det trække i 1 times tid.

Bland det nu op med et lille skvæt tranebær saft og en passende mængde boblende vand. Serveres med knust is.

Mand! det var super lækkert og passede genialt godt til sushien.

Snack
Snack tid!.

Rejechips.

Kom rejechipsene op i en gryde med vindruekerneolie og pas på ikke at brænde dig på olien. Så snart de er “sprunget ud” skal de op af gryden og over på noget fedtsugende papir.

Alt imens der kokkereres i køkkenet, bliver der arbejdet hårdt på menuen inde i stuen.


Kogte edemame (soya bønner) m. havsalt og lidt citron klar til servering.

Sushi rulning
Og så til sushi rulningen……
Her et par småhapsere.


Det smagte supergodt, karse, chilimayo og stenbider rogn er en stort hit.

Menu
Til sidst dagens flotte menu.2 kommentarer

  • JesterZT

    De der Rejechips… hvor får man de skiver (eller hvad det er?) fra?

    Har søgt på google men synes kun at kunne finde “shrimp flavoured chips”

  • Jan

    De er fra den kinesiske købmand ved nørreport (københavn), men de burde være til at finde i diverse thai-special købmænd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.