BBQ/Grill,  Hovedret

Porchetta

Rotisseri er det nye sort!

Min fantastiske kone har begavet mig med en ny genial gadget – et rotisseri spyd.
Nu er det ikke kun tyske “Ham Ham” som kan præstere et stykke genialt tilberedt gris eller king chicken der kan fremvise et saftigt stykke kylling.

Udover at denne tilberedelses metode giver et fantastisk saftigt og smagfuldt stykke kød er den også totalt overskudsagtig idet at kødet sådan set bare passer sig selv. Det forhindrer selvfølgelig ikke en i at hver halve time lige at skulle se til vidunderet 😉

I dag laver vi en italiensk variant af en god gammeldags rullesteg med rosmarin, hvidløg og lime. Vi skal bruge et svineslag med svær, selvfølgelig økologisk, da vi har respekt for dyrene!!!! Dette svineslag er fra den økologiske slagter på kultorvet (og jeg er desværre ikke sponsoreret). Som I kan se på billederne er der meget kød i et enkelt svineslag, så der er mad til mange.

Vi starter med at defroste grillen…..

Så skal den nye gas flaske pakkes ud.
Laubær “busken” står klar i permafrosten.
Så rykker vi indenfor og hakker lidt rosmarin.
Et par hvidløg.
Deler en lime.
Så er vi fremme ved svineslaget.
Det pyntes med rosmarin, hvidløg og lidt limesaft.
Så skal det rulles sammen. Det er vigtigt at det bliver rullet stramt sammen så det ikke går op under tilberedningen.
Det skal snores godt sammen og det er vigtigt at snorene er stramme.

Voila! – et stykke rullesteg
Så er stegen spidet og klar til grillen.
Og så er den monteret på grillen.
Stegen pensles med lidt olivenolie og drysses med havsalt.
Et stykke bøgetræ ligges med ned i grillen for at give ekstra røgsmag.
Efter 1 time på grillen.

Efter 3 timer på grillen.
Stegen fik 4 timer i alt og skal så skæres i gode tykke skiver.
Stegen har sprøde flæskesvær hele vejen rundt og dufter dejligt stegt og røget. Det smagte helt fantastisk!
Jeg kunne ikke finde ud af hvilket billed der så lækrest så nu får I lige alle 4 😉



13 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *