Ikke kategoriseret

MAD FOODCAMP OG GLÆDEN OVER AT MØDE EN BONDE.


Kan man blive varm helt ind i hjertet over at møde en bonde der er stolt over sit produkt?
– Det kan vi godt på Griseriet, rigtigt glade endda! – nu er bonde nok ikke den helt rigtige titel, det er nok nærmere fjerkræs producent, men det kommer vi tilbage til senere.

Griseriet har været på MAD foodcamp!
MAD foodcamp er en roskilde festival – med mad i stedet for musikken.
Og jeg skal love for at der var festival stemning, det væltede stort set ned konstant i 2 dage og der var lige så meget mudder og oplevelser som på de bedste af roskilde årgangene.

Jeg fik set Bo Jacobsen – Restaurationen stå i torden og lynild på en høballe og tale dunder om danskernes fødevare vaner. Han fik dog talt tordenen væk igen, men først efter der gik overgang i hans mikrofon 😉
Jeg fik set og hørt om gulerodens historie fortalt af Thure Hauser – KU-LIFE, enormt underholdende. Claus Meyer underholdte endnu engang om brødets fortræffeligheder også i silene regnvejr. Så, så jeg det særeste foredrag jeg nogensinde har oplevet. David Chang – Momofuko og Lars Williams – Nordic Food Lab stod og gejlede hinanden op omkring emnet “Worlds of Fermentation”. De var helt oppe og ringe omkring gæring af grise og tang udtræk. Det var mægtigt   interessant at høre om, men jeg fattede altså ikke en meter 😉

MAD foodcamp lejren bestod af et “rundballe” område hvor der var boder, smagsprøver og salg af alt fra dansk kirsebærvin, eddiker til friske sjældne grøntsager. Så var der tema telte med hø, korn, kompost etc. og madlavningsområder, bålpladser etc.

Umiddelbart var det råvarer der var fokus på og det var kun et enkelt sted, jeg så kødprodukter i form af en lammepølse – som smagte super godt.
Der var smagsprøver overalt, så vi fik smagt dejligt friskbagt brød fra Meyers bageri som også solgte “speciel” friskkværnet mel, kirsebærvin – super godt, eddiker fra Nord havn, som havde 6 forskellige eddiker lavet på alt fra æbler til solbær. Is lavet med havtang og vanille is med kartofler hos Nordic Food Lab – rigtigt godt! Friske danske minimajs som desværre kun sælges direkte til restauranter, men de var super gode. 8 forskellige æblemoster etc.
Der var rigtigt meget at vælge imellem og hvis man er glad for mad og nysgerrig var det enormt underholdende.
Det var muligt at handle i langt de fleste boder og vi kom hjem med poserne fyldte af de dejligste grøntsager og friskkværnet mel fra Aurion og Grube & Meyer.

Alt i alt er MAD foodcamp en fantastisk mulighed for at få flere til at benytte og kræve ordenlige råvarer, hvilket er et godt budskab.
Desværre har jeg ikke kunne finde nogen opfølgning på festivalen, hverken i supermarkederne som ellers havde en gylden mulighed for at bevise at Bo Jacobsen tager fejl eller i medierne, som også kunne have påvirket mange mennesker…….

Tilbage til min bonde / Fjerkræs producent.
Som I sikkert har læst før, er jeg meget glad for slagteren på kultorvets kyllinger og jeg har nu fundet ud af at kyllingerne stammer fra Sødam i møgeltønder.
Jeg kom ved et tilfælde ind i et telt hvor Hans Johnsen fortalte om økologisk fjerkræs produktion. Nuvel – Jeg kan blive meget begejstret i mad sammenhænge, men jeg blev simpelthen så glad over at finde ud af at her stod manden bag en af de største råvare oplevelser i mit køkken i nyere tid. Faktisk så begejstret at jeg måtte over at hilse på Hans efter hans foredrag og fortælle ham hvor begejstret jeg var for hans kyllinger. Nu er Hans jo fra møgeltønder og jeg er fra københavn, så der var vist tale om 2 forskellige kulturer der mødtes der i mudderet. I hvertilfælde så Hans noget overrasket og skræmt ud da jeg med stor entutiasme gav ham et varmt håndtryk og fortalte ham om hvor glad jeg var for hans produkter og hvor meget jer værdsatte at kunne fortælle ham det. Det gør man vist ikke i møgeltønder 😉

MAD Foodcamp er en alsidig, til tider noget uorganiseret begivenhed som er for hele familien. Jeg er helt sikker gæst igen næste år og kan kun anbefale at tage venner og bekendte med, der er rigeligt med underholdning og kvalitets produkter til alle. Og så kan man tage båden fra nyhavn lige til døren – helt gratis.

Du bør dog huske gummistøvlerne 😉

2 kommentarer

  • Piskeriset

    Haha! Jeg kan godt lide, at han blev helt konfus over din ros – det er nok meget typisk for stille og rolige producenter, der ikke sådan er vant til engagerede forbrugere 😀

    Det kan være, vi ses derude næste år, for jeg skal helt sikkert også af sted igen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.